7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]
Vælg en side

Korrekt belysning er vigtigt. Der er i løbet af de seneste par år kommet større fokus på hvilke kriterier et godt lys skal opfylde, hvilke fordele der er forbundet med god belysning og ligeledes hvilke konsekvenser der er forbundet med et dårligt lys.

Det er et krav at lyset er tilpasset arbejdsopgaven og omgivelserne, uanset om der er tale om lys til boligen, kontor- lager- eller udendørsarbejde.

Håndværkerens uundværlige værktøj

80% af vores sanseindtryk kommer gennem øjet. Dette er med til at understrege at korrekt belysning er essentielt for mennesket. Man kan på sigt risikerer alvorlige helbredsmæssige konsekvenser som kan medføre hovedpine, træthed, røde øjne og samtidig svække koncentrationen, effektiviteten og arbejdsevne hvorimod at god belysning kan være med til at sikre bedre en arbejdsindsats, bedre resultater og generelt bedre arbejdskvalitet.

Når man taler om uundværligt værktøj til håndværkeren, tømreren eller malere, er et af værktøjerne, i højeste grad en robust og effektiv arbejdslampe. Et godt arbejdslys kan gøre underværker og har en væsentlig indflydelse på arbejdsmoralen og på selve resultatet.

Man kan med fordel anvende arbejdslamper med kraftig LED teknologi, multifunktionelle egenskaber og høj IP-beskyttelsesklasse. Hvis du sidder lige nu og her og er på udkig efter LED lys, kan du finde et bredt udvalg hos plusled.

En af lighederne mellem håndværkere, tømrere og malere, er såvel at arbejdet foregår forskellige steder, under forskellige omstændigheder. Uanset om der er forudsætninger for at arbejdet foregår inde- eller udendørs, på en sommerdag eller en mørk regnvejrsaften, er der brug for effektivt arbejdslys.

Det handler om finesse

Arbejdstyper såsom b.la. en håndværker, tømrer, snedker mv. har opbygget nogle fagligheder inden for godt håndværk og detaljeorientering. Det går hånd i hånd – Er arbejdet krævende, hvor hver detalje kan have afgørende betydning for resultatet, stilles der automatisk flere krav til belysningen, både hvad angår lysstyrken, lysspredningen og lysets kvalitet. Opfylder lyset ikke kravene, kan det både resultere i at medarbejderen kan risikere sundhedsmæssige konsekvenser eller at arbejdet ikke bliver udført korrekt.

Der er udarbejdet nogle krav og retningslinjer for arbejdslys, som lægger vægt på at arbejdsopgaven stemmer overens med lys kvaliteten og dermed opfylder kriterierne for en, af de mange faktorer inden for gode arbejdsforhold. F.eks. egner lys med 500 LUX sig til kontorarbejde. 1000 LUX egner sig til værksteder med fokus på fine, små detaljer imens 1500 LUX b.la. kan bruges til vurdering af farvenuancer mv.